Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Esittely » Historia

Historia

Noin viisi vuotta sitten, ollessani 35-vuotias, tulin lainanneeksi toistakymmentä kirjaa kosmologiasta, ja luettuani ne sain intuition siitä, että vielä nykyajan oppineiltakin puuttuu jokin suuri oivallus siitä, miten maailmankaikkeus toimii. Nykyisin vallalla olevissa teorioissahan puhutaan tilan laajenemisesta ja kaareutumisesta. Tila siis laajenisi niin, ettei maailmankaikkeus laajene ulospäin jo olevaan tilaan. Tämän teorian kannattajat käsittääkseni itse myöntävät, ettei ihminen pysty tätä ymmärtämään. Puhutaan ylimääräisistä tilaulottuvuuksista jne.

Itseäni alkoi kiehtoa ajatus siitä, josko pystyisin kehittämään ajatuksen, jonka mukaan maailmankaikkeus olisi kolmiulotteinen eli sellainen, jonka ihminen kykenee ymmärtämään. Olin nuorempana usein pohtinut, olisinko oivaltanut omin neuvoin aurinkokeskisen mallin maakeskisesti ajatelleiden aikana. Ja nyt vasta 35-vuotiaana oivalsin, ettei ihminen todellakaan vielä ymmärrä, miten maailmankaikkeus toimii. Puhkuin intoa ja kertoilin ajatuskyhäelmistäni tutuille ja tuntemattomille. Sitten arki vei mennessään, kunnes löysin tiede.fi -keskustelut internetistä.

Onnekseni nimerkillä Kosh kirjoittava henkilö malttoi kertoilla, miksi ensimmäiset ajatuskyhäelmäni eivät toimineet, ja tätä kautta aloin ymmärtämään, missä tämän päivän kosmologia menee. Kahden vuoden uutteran ajatuksen työstämisen jälkeen aloin päästä nykyisen ajatukseni jalanjäljille ja nyt noin 3,5 - 4 vuoden tiede.fi -keskusteluihin kirjoittelun jälkeen olen valmis pistämään ajatuksen pakettiin, ja tässä ollaan.

Intuitioni siitä, että kuka tahansa voi oivaltaa tämän yhden ison oivalluksen siitä, miten maailmankaikkeus oikeasti toimii, oli niin suuri, että muistaakseni heti ensimmäisen vuoden tiede.fi -keskusteluihin kirjoitteluni aikana tulin kertoneeksi, että alkuräjähdysteoria on minun mielestäni keisari alasti, ja että tulisin ompelemaan keisarille vaatteet. Sadussahan keisarille ommellaan tieten tahtoen vaatteet olemattomasta kankaasta. En kuitenkaan oleta, että alkuräjähdysteoriaa olisi kehitetty niin, etteivätkö sen kehittäjät olettaisi, että se saattaa kuvata maailmankaikkeutta oikella tavalla.

Näillä sivuilla pääsette siis tutustumaan näihin "keisarille" ompelemiini vaatteisiin ja voitte itse sovitella niitä maailmankaikkeuden "päälle".

Jukteri
JukriS
E=tila
J oulu P ukki S avosta
Savor

:);):)