Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Avaruus » Valon vakio

Valon vakio

Valon vakionopeus yksinkertaisen loogisen kauniisti.


Kun avaruusalus liikkuu nopeasti eteenpäin, siihen osuu nopeammin ja enemmän esim. fotoneja ja näin alus itse avautuu/räjähtää tiheämpiä energia-aaltoja eteenpäin.

Nämä eteenpäin avautuvat energia-aallot saavat alusta vastaan tulevat fotonit räjähtämään paljon energiaa eteenpäin ja näin niiden vauhti hidastuu.


No, kun alus on lopettanut vauhtinsa kiihdyttämisen, se ei avaudu taaksepäin läheskään niin paljoa energiaa kuin eteenpäin, koska siihen tulee takaa päin hitaammin ja vähemmän energiaa, jolloin alus myös räjähtää eli avautuu vähemmän energiaa taakse päin ja näin takaa päin alukseen tulevat fotonit pääsevät kohti alusta paljon helpommin kuin alusta vastaan tulevat fotonit.


No mitäs tästä seuraa?


Alukseen tuleva valo liikkuu suhteellisesti samalla nopeudella kohti alusta sillä hetkellä kun se osuu alukseen, tulipa se edestä päin tai takaa päin, vaikka alus itse liikkuu huimalla nopeudella eteenpäin, jolloin syntyy mielikuva siitä että havaitsija pysyy paikoillaan suhteessa ympäristöön ja että valonnopeus on aina vakio suhteessa havaitsijaan.


Ja tämä jos mikä on loogista, yksinkertaista ja kaunista.

KUKA ON KUNINGAS?Onesimple

:);):)

Tämä sivu kaipaa muokkaamista englannin kieliselle sivulle.