Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Kosmologia » Valon taipumisesta

Valon taipumisesta

Ajatellaampa miten meidän näkyvän maailmankaikkeuden galaksit ovat vanhoja astetta isomman aineen kokoluokan fotoneja.

Emme tosin liiku enää oman astetta isomman aineen kokoluokan galaksimme sisäpuolella, koska olemme tulleet sen sisältä ulos noin 7 miljardia vuotta sitten.


Jos näkyvän maailmankaikkeuden galaksimme olisivat liikkuneet jonkun astetta isomman aineen kokoluokan galaksin tähden läheltä, niin silloin meidän galakiamme kohti olisi tullut energiaa vain toiselta sivulta.

Tuosta astetta isomman aineen kokoluokan tähdestä olisi toki koko ajan humahtanut ulos uusia astetta isomman aineen kokoluokan fotoneja, mutta niistä avautuvista energia-aalloista ei olisi vielä tuossa vaiheessa ennättänyt syntyä meidän aineen kokoluokan tähtiä.

Jos olisimme olleet havannoimassa tuota aikaa, olisimme olleet todistamassa miten ns. alkuhumaus tapahtuu kolmiulotteisesti.

Ns. inflaatio tapahtuu juuri niin että erittäin tiheään käpertyneet ja erittäin vähän ulkopintaa omaavat energiakeskittymät humahtavat ulos omasta laajenevasta energiakeskittymästään. Näin ne ovat ulos tullessaan valmiiksi kaukana toisistaan. Eli ei sitä tilaa tarvitse syntyä simalapim niiden väliin.


Oleellisinta tähän aiheeseen liittyen on kuitenkin se että astetta isomman aineen kokoluokan tähteä kohti tulee vanhoja astetta isomman aineen kokoluokan fotoneja joihin on siis jo ennättänyt syntyä meidän aineen kokoluokan tähtiä.


Vaikka vanhat astetta isomman aineen kokoluokan fotonien keskustat eivät osukkaan astetta isomman aineen kokoluokan tähden ohi menevien vanhojen astetta isomman aineen kokoluokan fotonien keskustoihin, niin niiden ympärille syntyneet meidän aineen kokoluokan tähdet osuvat ja ne saavat astetta isomman aineen kokoluokan fotonit taipumaan ilman että astetta isomman aineen kokoluokan tähti kaareuttaisi tilaa simalapim.

Savor

:);):)