Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Kosmologia » Lämpötila/aika

Lämpötila/aika

Mustan aukon lämpötila ja aikaMustan aukon aika etenee hitaammin.

Sen "atomit" värähtelevät hitaammin.

Ne ovat massiivisempia, niillä on vähemmän ulkopintaa.

Ne laajenevat hitaammin ja avautuvat hitaammin energiaansa aaltoina.

Jos mustan aukon kuumuutta verrataan tähden kuumuuten sen mukaan miten nopeasti sen "atomit" värähtelevät, ei musta aukko olisi niin kuuma kuin tähdet ovat.

Silti mustan aukon energia on tiheämpää/kuumempaa kuin tähtien energia.

Jos laajenevasta mustasta aukosta työntyisi pois päin samassa suhteessa kuin mustasta aukosta pois päin työntyvät laajenevat energiakimput työntyvät, niin silloin kokisit kylmempää kuin työtyessäsi samassa suhteessa pois päin tähdestä.

Nyt sinun ympärilläsi olisi kolmiulotteisesti laajenevia energiakimppuja jotka siis olisivat peräisin laajenevasta mustasta aukosta.

Näistä ympärilläsi olevista energiakimpuista avautuvat energia-aallot eivät lämmittäisi sinua niin paljoa kuin tähdestä avautuvat laajenevat energiakimput lämmittävät sinua suoraan, kun osuvat sinuun.


Jos siis työntyisit pois päin tähdestä samassa suhteessa kuin työnnyt pois päin mustasta aukosta, niin silloin tähden fotonit saavuttaisivat sinut.

Musta aukko siis vaikuttaisi sinuun välillisesti itsestään avautuneiden energiakimppujen avautuvilla energia-aalloilla. Tähti vaikuttaisi sinuun suoraan itsestään avautuvilla energia-aalloillaan.

Fotonien vauhti kiihtyy helpommin kuin suurienergisten hiukkasten.

Laajenevasta energiakeskittymästä pois päin työntyvät laajenevat energiakimput saavat toistensa vauhdin kiihtymään kohti vähemmän tiheää aluetta itsestään avautuvilla energia-aalloilla.


Pienen veneen vauhtia on helpompi kiihdyttää kuin massiivisen laivan.

Massiivisen laivan vauhti on hidastuu hitaammin kuin pienen veneen.


Savor

:);):)