Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Biologia » Kosteus

Kosteus

Kosteushan tiivistyy kylmässä tiettyjen kappaleiden/esineiden pinnoille. Kylmässä olevien esineiden pintojen atomien ytimistä ei avaudu niin paljon energiaa, että esineiden pinnat kykenisivät tönimään vesimolekyylejä poispäin esineistä ja näin kolmiulotteisesti laajenevat vesimolekyylit tulevat tönineeksi toisiaan tiettyjen esineiden, kuten esim. silmälasien lasien pintaa kohti ja näin kosteus pääsee tiivistymään lasien pinnalle.

Lämpimällä ilmalla esineisiin tulee ulkoapäin niin paljon energiaa, että tuo energia saa esineistä avautumaan/räjähtämään sikäli riittävästi energiaa poispäin, ettei ilmassa oleva kosteus pääse tiivistymään esineiden pinnoille.

Tokihan esineiden laajenevien atomien ytimien välisellä alueella virtaa energiaa kohti esineen pintaa. Eli ei kappaleet säteile energiaa pois päin itsestään vain kappaleen pinnalla olevista atomien ytimistä.Savor

:);):)

Käännetty englanniksi