Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Biologia » Kapillaari

Kapillaari

Myös kapillaari-ilmiön voi helposti selittää tämän uuden ajatuksen avulla. Kun auringosta alkaa keväällä tulla enemmän energiaa, nuo energia-aallot saavat veden räjähtämään eli laajenemaan normaalia nopeammin. Nyt vesimolekyylit tönivät toinen toisiaan kohti vähemmän tiheää aluetta, ja kasvien ja puiden sisällähän on ohuen ohuita putkia, jonne vesi laajentuessaan työntyy. Ohuissa putkissa vesi vuorovaikuttaa ohuiden putkien seinämien atomien kanssa ja näistä avautuva energia saa veden molekyylit laajenemaan entistä nopeammin, ja näin vesi työntyy ylöspäin kohti vähemmän tiheää aluetta.

Entäpä, kun ajatusta sovelletaan esimerkiksi puiden juurien hakeutumiseen kohti vettä; Vesihän siis räjähtää eli laajenee ja avautuu energia-aaltoja, joissa on energiakimppuja, jotka pääsevät kohti puun juuristoa. Vesi itse saa maan "palamaan" normaalia nopeammin, ja näin siellä päin, missä on vettä, on vähemmän tiheää aluetta kuin muualla, ja tämän takia puun juuristo kasvaa ja työntyy kohti vettä.

Savor

:);):)

Käännetty englanniksi