Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Ilmasto » Salamat

Salamat

Salamointia Romaniassa (PD)
Käännetty versio

Salamat esiintyvät tietyllä säällä, jolloin ilmakehässä on tietty paineen vaihtelu. Ensin energiaa räjähtää alhaalta ylöspäin nopeasti kohti vähemmän tiheää aluetta, ja tämä tiheä energiapulssi putsaa atomien
ytimistä avautuvaa energiaa mukaansa ylöspäin kohti vähemmän tiheää aluetta.

Tämän energisen pulssin energiakimput avautuvat itse energiaa eteenpäin. Nyt yksi tässä energiaeturintamassa oleva energiakimppu osuu jonkin atomin ytimeen ylempänä, ennen kuin varsinainen energiapulssi ennättää sinne asti. Se saa sieltä räjähtämään nopeasti todella paljon energiaa. Tämä energia ohjautuu myös kohti vähiten tiheää aluetta, joka on nyt alhaalla, mistä energiapulssin eturintama (pilottiaalto)on putsannut energiaa mukaansa ylöspäin. Tämän takia varsinainen salama iskee vastapalloon kohti alhaalta avautunutta energiapulssia.

Katso myös tsunami 2004 -aihe geologiasta.

Viuhkasalamoita esiintyy yläilmakehässä, ja niissä vapautuu todella hurjasti energiaa viuhkamaisesti ylöspäin. Mysteeri nykyfysiikalle?

Ajatellaanpa, että maapalloa kohti tulee avaruudesta energia-aaltoja, joiden energiset energiakimput kohtaavat maapallosta avautuvia energiakimppuja. Maapallosta tulevat energiakimput putsaavat maapalloa
kohti tulevista energiakimpuista avautuvia energia-aaltoja mukaansa poispäin maapallosta. Nyt maapalloa kohti tulevat energiakimput eivät töni toisiaan erilleen samassa suhteessa kuin laajenevat, ja näin ne lähestyvät toisiaan liikkumatta toisiaan kohti.

Maapalloa kohti tulevat energiakimput yhdistyvät energisemmiksi energiakimpuiksi. Samalla ne itse putsaavat yläilmakehän atomien ytimistä avautuvia energia-aaltoja mukaansa kohti maapalloa. Jossakin vaiheessa yksi tuossa energiapulssissa oleva energiakimppu osuu juuri jonkin ilmakehän atomin ytimessä olevan kolmiulotteisesti laajenevan energiakeskittymän keskustaan.

Se saa siitä räjähtämään hurjasti energiaa kohti ylhäällä olevaa vähemmän tiheää aluetta, mistä energiapulssi itse on juuri putsannut energiaa mukaansa kohti maapalloa. Kohti maapalloa tulevan energiapulssin liikkeen aikana ne atomien ytimet, joista energiapulssi putsasi energiaa mukaansa,
ovat ehtineet työntyä siten poispäin maapallon keskustasta, että nyt ylöspäin voimakkaasti räjähtävä energia leviää viuhkamaiseksi.

Entä miten helposti pallosalamat selittyvätkään ajatukseni avulla?

Vanha versio

Salamat esiintyvät tietyllä säällä, jolloin ilmakehässä on tietty paineen vaihtelu. Ensin energiaa räjähtää alhaalta ylöspäin nopeasti kohti vähemmän tiheää aluetta, ja tämä tiheä energiapulssi putsaa atomien ytimistä avautuvaa energiaa mukaansa ylöspäin kohti vähemmän tiheää aluetta. Tämä energinen pulssi avautuu itse energiaa eteenpäin, ja näin yksi tässä energiaeturintamassa oleva energiakimppu osuu jonkin atomin ytimeen ylempänä, ennen kuin varsinainen energiapulssi ennättää sinne asti, saa sieltä avautumaan nopeasti todella paljon energiaa, ja tietysti tämä energia ohjautuu myös kohti vähiten tiheää aluetta, joka on nyt alhaalla, mistä energiapulssi ja sen eturintama on putsannut energiaa mukaansa ylöspäin. Tämän takia varsinainen salama iskee vastapalloon kohti alhaalta avautunutta energiapulssia.


Viuhkasalamoita esiintyy yläilmakehässä, ja niissä vapautuu todella hurjasti energiaa viuhkamaisesti ylöspäin. Mysteeri nykyfysiikalle? Ajatellaanpa, että maapalloa kohti tulee avaruudesta energia-aaltoja, joiden energiset energiakimput kohtaavat maapallosta avautuvia energiakimppuja, jotka putsaavat maapalloa kohti tulevista energiakimpuista avautuvia energia-aaltoja mukaansa poispäin maapallosta. Nyt maapalloa kohti tulevat energiakimput eivät töni toisiaan erilleen samassa suhteessa kuin laajenevat, ja näin ne lähestyvät toisiaan liikkumatta toisiaan kohti. Voisi ehkä ajatella, että suoraan kohti maapalloa kohti tulevat energiakimput yhdistyvät ja saapuvat niin energisenä pulssina, että tuo energia-aalto putsaa yläilmakehän atomien ytimistä avautuvia energia-aaltoja mukaansa kohti maapalloa, ja jossakin vaiheessa yksi tuossa energiapulssissa oleva energiakimppu osuu juuri jonkin ilmakehän atomin ytimessä olevan kolmiulotteisesti laajenevan energiakeskittymän keskustaan, ja saa siitä räjähtämään hurjasti energiaa kohti ylhäällä olevaa vähemmän tiheää aluetta, mistä energiapulssi itse on juuri putsannut energiaa mukaansa kohti maapalloa. Kohti maapalloa tulevan energiapulssin liikkeen aikana ne atomien ytimet, joista energiapulssi putsasi energiaa mukaansa, ovat ehtineet työntyä siten poispäin maapallon keskustasta, että nyt ylöspäin voimakkaasti räjähtävä energia leviää viuhkamaiseksi.


Savor

:);):)