Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Ilmasto » Vuorovesi-ilmiö

Vuorovesi-ilmiö

Käännetty versio

Nousuvesi

Kuusta tulevat energiakimput palavat loppuun noin 4-asteisessa merenkerroksessa, lisäten näin atomien ytimistä avautuvien energia-aaltojenenergiaa/tiheyttä, jolloin aallot jaksavat töniä tuon kerroksen laajenevia
atomien ytimiä tehokkaammin poispäin toisistaan. Siitä syntyy havaittavalämpölaajeneminen ja vuorovesi-ilmiö. Maapallon pyörähdettyä neljäsosakierroksen akselinsa ympäri sama kerros on viilentynyt noin
4-asteiseksi, ja vielä toisen neljäsosakierroksen aikana tuo kerros viilenee alle 4 asteen ja laajenee taas muita aineita nopeammin, mistä seuraa uusi nousuvesi.

Vesihän on siitä merkillinen aine, että se laajenee viilentyessään alle 4 asteen. Tämän ajatukseni kykenee selittämään niin, että veden molekyyleistä avautuvat energia-aallot taipuvat alle 4-asteisessa vedessä tehokkaammin vieressä olevien veden molekyylien keskustaan, ja näin kyseiset molekyylit tönivät toisiaan tehokkaammin poispäin toisistaan, samalla kun laajenevat kolmiulotteisesti.Vanha versio

Entä miten ajatustani soveltamalla voidaan selittää vuorovesi-ilmiö ilman painovoimaa?

Kuu/maapallosysteemi siis työntyy poispäin auringosta kaarevalla radalla, ja välillä kuu työntyy nopeammin poispäin auringosta, ja välillä maapallo. Molemmista avautuu energia-aaltoja, joilla molemmat tönivät toisiaan poispäin toisistaan samassa suhteessa kuin laajenevat. Kuu/maapallosysteemiä voidaan ajatella ikään kuin "jättiplaneettana", jonka pintaa kuun toinen puoli on. Jättiplaneetta pyörii akselinsa ympäri, ja näin kuun toinen puoli on välillä kohti aurinkoa ja välillä poispäin auringosta. Kun kuu on lähempänä aurinkoa, siihen kohdistuu isompi paine kuin maapalloon, ja näin kuun työntyminen poispäin auringosta kiihtyy, mutta maapallosta tuleva energia pakottaa kuun kiertämään maapallon kaarevalla radalla. Kun maapallo on kuun ja auringon välisellä alueella, alkaa kuun vauhti poispäin auringosta hidastua, ja nyt maapallo kaartaa kuun ohi jne.

Ja nyt Savor kaartaen eli savolaisittain kiertäen asiaan tullen kertoo, miten kuusta tulevat energiakimput palavat loppuun noin 4-asteisessa meren kerroksessa, lisäten näin atomien ytimistä avautuvien energia-aaltojen energiaa/tiheyttä, jolloin aallot jaksavat töniä tuon kerroksen atomien ytimiä normaalia nopeammin poispäin toisistaan. Siitä syntyy havaittava lämpölaajeneminen ja vuorovesi-ilmiö. Maapallon pyörähdettyä neljäsosakierroksen akselinsa ympäri sama kerros on viilentynyt noin 4-asteiseksi, ja vielä toisen neljäsosakierroksen aikana tuo kerros viilenee alle 4 asteen ja laajenee taas, mistä seuraa uusi nousuvesi.

Vesihän on siitä merkillinen aine, että se laajenee viilentyessään alle 4 asteen. Tämän ajatukseni kykenee selittämään niin, että veden molekyyleistä avautuvat energia-aallot taipuvat alle 4-asteisessa vedessä tehokkaammin vieressä olevien veden molekyylien atomien ytimiin, ja näin kyseiset molekyylit tönivät toisiaan tehokkaammin poispäin toisistaan.


Savor

:);):)