Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Fysiikka » Värit

Värit

Käännetty versio


Kolmiulotteisesti laajenevien kappaleiden atomien ytimien välissä työntyy nergiavirtoja ulos kappaleesta. Energia ei pääse virtaamaan tasaisesti, koska atomien ytimistä tulee energia aaltoina ja nämä aallot vaikuttavat kappaleesta ulos työntyvään energiavirtaan.

Maan alaisista luolista ulos tuleva jokikin saattaa omata tietyn aallonpituuden. Vesi tulee ulos
ryöpsähdyksinä. Matkan varrela luolan seinämissä on ulkonemia jotka saavat aikaan vedestä muodostuvaan energiavirtaan pyörteitä jotka hidastavat veden etenemistä.

Joidenkin aineiden kuten lasin läpi valo pääsee etenemään sen takia, että lasin atomit ja molekyylit ovat löytäneet tasapainon. Niistä avautuvat energia-aallot liikkuvat suoraviivaisesti viereisiin lasin molekyylien
atomien ytimiin. Näiden energiavirtojen välisellä alueella kolmiulotteisesti laajenevat fotonit sopivat liikkumaan lasin läpi samalla, kun lasi ja sen atomit laajenevat myös kolmiulotteisesti.Vanha versio

Heitän tähän ajatuksen väreistä.

Aine ja sen atomit siis laajenevat kolmiulotteisesti, ja atomien ytimistä avautuu energia-aaltoja, joilla on fotoniluonne.

Esim. Auringon atomien ytimien välissä työntyy koko ajan kolmiulotteisesti laajenevia energiakeskittymiä eli fotoneja, jotka muodostavat energiavirran, ja ulos auringosta tullessaan niillä on tietty aallonpituus.

Ehkäpä kaikista kappaleista virtaa energiaa samalla tavalla ulos, ja näin värit muodostuisivat sen mukaan, mikä tuollaisen energiavirran aallonpituus on.

Joidenkin aineiden kuten lasin läpi valo pääsee etenemään sen takia, että lasin atomit ja molekyylit ovat löytäneet tasapainon, jossa niistä avautuvat energia-aallot liikkuvat suoraviivaisesti viereisiin lasin molekyylien atomien ytimiin, ja näiden energiavirtojen välisellä alueella kolmiulotteisesti laajenevat fotonit sopivat liikkumaan lasin läpi samalla, kun lasi ja sen atomit laajenevat myös kolmiulotteisesti.

Onesimple

:);):)