Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Fysiikka » Punasiirtymä

Valon yleinen punasiirtymä

Käännetty versio

Fotonit työntyvät pois päin tähden laajenevien atomien ytimien välisellä alueella nopeammin pois päin tähden keskustasta kuin atomien ytimet. Laajenevat atomien ytimet eivät suhteellisesti ottaen loittone laajenevan tähden keskustasta.

Laajenevat ja energia-aaltoja avautuvat fotonit saavat edellä menevät fotonit räjähtämään koko ajan enegiaansa enemmän ja enemmän liikerataansa nähden taakse päin.

Fotonien vauhti kiihtyy samassa suhteessa kuin ne laajenevat. Liike kohtivähemmän tiheää aleuetta tilassa joka ei laajene tai kaareudu.

Vanhojen toisten tähtien fotonien avautuneet energia-aallot ja ehkäpä hauras pinta putsaantuu/tempautuu Auringosta tulevien energiakimppujen mukaan.

Tämä selittää valon yleisen punasiirtymän. Valon yleinen punasiirtymä on todiste sille että fotonit räjähtävät ja avautuvat samalla energia-aaltoja.

Vanha versio

Tällä sivulla kerron valon yleisestä punasiirtymästä, jonka ajatukseni kykenee selittämään - yllätys, yllätys - paineen vaihtelun avulla.

Tähdet siis laajenevat kolmiulotteisesti, ja niistä avautuu koko ajan energisempiä ja energisempiä energia-aaltoja, joissa on aina vain energisempiä fotoneja, jotka tönivät kolmiulotteisesti laajenevia planeettoja poispäin auringosta samassa suhteessa, kuin tähti ja planeetat laajenevat.

Galaksien välisessä tyhjyydessa valo venyy, koska takana tulevat fotonit omaavat enemmän energiaa kuin edellä menevät, ja tämän takia takana tulevista kolmiulotteisesti laajenevista fotoneista avautuu energisempiä energia-aaltoja, joilla takana etenevät tulevat tönineeksi edellä menevät aina vain kauemmaksi ja kauemmaksi itsestään, ja sama tapahtuu kaikille fotoneille. Tullessaan jonkin galaksin sisään ja kohti jotakin tähteä fotoneihin tulee enemmän energiaa vastaan tulevista fotoneista, ja näin valo pakkautuu hidastaessaan vauhtiaan, mutta toisista supergalaksijoukoista tulevat fotonit eivät pakkaudu niin paljon, että niistä havaittava valon yleinen punasiirtymä ei olisi havaittavissa.

Tämä fotonien tapa vuorovaikuttaa toistensa kanssa selittää myös sen, miten fotonit väistävät vastaan tulevia fotoneja; Vastaan tulevasta fotonista tuleva energia saa fotonin räjähtämään energiaa hieman enemmän johonkin sivulle kuin eteenpäin, ja tällä energialla fotoni itse vänkää vastaan tulevan fotonin ohi, ja sama tietysti tapahtuu vastaan tulevalle fotonille.

Liittyy kvasaareihin.

Savor

:);):)